Carla Teune ontvangt eerste tulpenboek

Carla Teune, oud-hortulana van de Hortus botanicus Leiden, heeft woensdag het eerste exemplaar van het boek 'De teelt van tulpen' in ontvangst genomen.

Carla+Teune+ontvangt+eerste+tulpenboek
© Stichting Bollenacademie

Het boek is een uitgave van de Stichting Bollenacademie om de kennis op het gebied van de tulpenteelt vast te leggen en beschikbaar te maken. Het eerste exemplaar werd uitgereikt door André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie.

'De tulp is een icoon van ons land en een schoolvoorbeeld van de Nederlandse handelsgeest. Desondanks staat het behoud van kennis van de tulpenteelt onder druk', zegt Hoogendijk. 'Stichting Bollenacademie is daarom gestart met project Studiebol om boeken, digitale modules en ander lesmateriaal te ontwikkelen. Zeker met de snelle ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid is dit boek een essentiële uitgave.'

'De teelt van tulpen' is niet alleen bedoeld voor ondernemers en werknemers uit de tulpensector, maar ook voor groendocenten, studenten en andere geïnteresseerden. Het boek wordt geprint 'on demand' en kost 59 euro.

Complete cyclus

In het boek komt de complete cyclus van de tulpenteelt aan bod: van voorbereidende werkzaamheden en het planten tot het drogen en bewaren na de oogst. 'De teelt van tulpen' gaat ook uitgebreid in op bodembeheer en duurzame teelttechnieken. Het boek wordt afgesloten met de economische aspecten van de tulpenteelt.

Aan 'De teelt van tulpen' verleenden diverse telers, docenten en teeltadviseurs hun medewerking. Vorig jaar verscheen al het boek 'De broei van tulpen' dat inmiddels ook als digitale module verkrijgbaar is.

Hortus botanicus

Clusius plantte eind 16e eeuw al de eerste tulpen in de Hortus botanicus Leiden. Het is daarom toepasselijk dat de boekpresentatie plaatsvindt op de plek waar al meer dan vier eeuwen tulpenkennis aanwezig is, aldus de Stichting Bollenacademie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer