Somber weer leidt tot aanschaf van tulp in pastelkleur

Consumenten kopen in de aanloop naar de lente bij somber weer eerder tulpen in pastelkleuren. Dat blijkt uit onderzoek van BloemenLatenBezorgen.nl.

Somber+weer+leidt+tot+aanschaf+van+tulp+in+pastelkleur
© Haijo Dodde

De internetwinkel die gespecialiseerd is in tulpenverkoop, heeft de verkoop van 2015, 2016 en 2017 met elkaar vergeleken. Bij regen en mooi weer is de kleurkeuze verschillend.

Geel en rood zijn bij beide weertypen de meest verkochte kleuren. Maar bij somber weer in de aanloop naar het voorjaar komen paarse en roze tulpen op de derde plaats in plaats van oranje, dat bij mooi weer de voorkeur heeft.

Consumenten zien paars en roze als winterkleuren, blijkt uit het onderzoek. Witte en gemixte bossen tulpen zijn seizoensneutraal.

Minder geel, rood en oranje

In vergelijking met 2015 en 2016 werd het tulpenseizoen van 2017 gekenmerkt door regenachtig weer. Hierdoor werden er veel minder gele, rode en oranje tulpen verkocht dan in 2015 en 2016.

Ten opzichte van 2016 zakte de verkoop van gele tulpen dit jaar met 16 procent in. Van rode tulpen werd 19 procent minder verkocht en de afzet van oranje tulpen lag 9 procent onder het niveau van vorig jaar. De omzet met paarse tulpen steeg met 22 procent ten opzichte van 2016 en die van roze met 17 procent, blijkt uit de vergelijking.

Bekijk hier een infographic en ontdek welke tulpenkleuren op dit moment populair zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer