DuPont Pioneer toont kansen CRISPR-Cas

Wie meer wil weten over de nieuwe veredelingstechniek CRISPR-Cas in de landbouw kan sinds vandaag terecht op de website van DuPont Pioneer.

DuPont+Pioneer+toont+kansen+CRISPR%2DCas
© Plantum

Op de website is te zien hoe met deze nieuwe veredelingstechniek op een efficiëntere manier planten zijn te verbeteren. Het helpt boeren om met minder input van middelen meer en beter voedsel te produceren.

'Het publiek wil meepraten over de toepassingen van de CRISP-Cas techniek bij mensen, dieren en planten', zegt Neal Gutterson van DuPont Pioneer. 'Wij willen als bedrijf actief deelnemen aan deze belangrijke dialoog en informatie over onze gewas- en productontwikkelingsactiviteiten met CRISPR-Cas gemakkelijk toegankelijk maken.'

Woordenlijst

Op de website staat onder andere een video, antwoorden op veel gestelde vragen, nieuwsberichten, wetenschappelijke manuscripten en een woordenlijst van wetenschappelijke termen met betrekking tot CRISPR-Cas. De inhoud wordt regelmatig vernieuwd.

Op basis van een natuurlijk systeem kan CRISPR-Cas een plant precies verbeteren zonder DNA van een andere soort te integreren. Het is een voortzetting van wat mensen doen bij klassieke veredeling: planten kiezen voor hun gewenste eigenschappen, zoals hogere opbrengsten, ziektebestendigheid, langere houdbaarheid of betere voeding.

Hulpmiddel

CRIPSR-Cas is een hulpmiddel dat kan bijdragen aan de groeiende vraag naar duurzame landbouwoplossingen. De technologie is toepasbaar voor alle Pioneer-gewassen, waaronder maïs, sojabonen, tarwe en rijst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer