NZO tekent slotverklaring voedseltop

Gezonde keuzes aantrekkelijk maken, gezonder en duurzamer eten volgens de adviezen van het voedingscentrum. En het produceren van voedsel met zo min mogelijk uitstoot van broeikasgassen.

NZO+tekent+slotverklaring+voedseltop
© Jan van Liere

Dat zijn enkele punten in de slotverklaring van de voedseltop van gisterenmiddag, die ook door NZO werd ondertekend. Gisteren hielden staatssecretaris Van Dam, minister Schippers, minister Ploumen en staatssecretaris Dijksma samen de Nationale Voedseltop.

Doel daarvan was om met het bedrijfsleven en andere betrokken partijen meerjarige afspraken te maken over de transitie van het voedselsysteem.

Slotverklaring

Aan het einde van deze Voedseltop is door de aanwezige partijen een slotverklaring ondertekend. In de slotverklaring staan een aantal maatregelen waarmee het Nederlands bedrijfsleven een concurrentievoordeel kan verwerven op het gebied van gezonde en duurzame voeding.

Ook de NZO ondersteunt deze slotverklaring. De NZO is van mening dat voor een duurzame voedselvoorziening een transitie nodig is naar een circulaire economie.

Circulaire zuivelketen

Van oudsher is de Nederlandse zuivelsector al deels gebaseerd op de circulaire economie. Koeien grazen vaak op zandgronden en veengebieden die niet geschikt zijn voor akkerbouw en ze zetten gras om in melk.

Daarmee voorzien ze ons van voedsel met hoogwaardige voedingsstoffen. Ook bij de zuivelverwerking wordt al tientallen jaren gewerkt aan het sluiten van de kringloop en optimaal gebruik van reststromen.

Optimaliseren

Nederlandse zuivelondernemingen en melkveehouders zullen zich blijven inzetten om de circulaire zuivelketen te optimaliseren en de wereld daarmee op een duurzame manier van essentiële voedingsmiddelen te blijven voorzien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer