Prijzen+boerenkaas+blijven+onveranderd
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

Prijzen boerenkaas blijven onveranderd

De noteringen van boerenzuivel blijven deze maand onveranderd. De kiloprijs van boerenkaas boven de 20 kilo staat nog steeds op 4,85 euro. De stemming is goed.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo komt op 4,55 euro, die van 16 kilo op 4,70 euro. De prijs van Leidse 30+ staat nu op 4,80 euro. Voor kruidenkaas komt de prijs op 4,65 euro per kilo.

'De zuivelmarkt lijkt wat te stabiliseren. Wellicht is er sprake van een pas op de plaats. Melkvet is nog steeds duur en goed gevraagd, poeder- en kaasprijzen kwakkelen wat. Er zijn veel onzekerheden in de markt, voornamelijk als gevolg van de fosfaatdiscussie', motiveert de noteringscommissie van Boerenkaas die maandelijks bijeenkomt.

'Dat de uitvoering van de plannen voor 2017 gevolgen zal hebben voor de melkaanvoer is zeker. Daarnaast is er de jaarlijkse eindejaarsdip en wil de Europese Commissie weer van de (interventie)voorraden af. De fabrieksmelkprijzen volgen de verbeteringen in de zuivelmarkt met vertraging, maar nu wel in een rap tempo. Elke maand komen er centen bij.'

Voorraden

De commissie stelt verder dat het einde van het jaar een goede tijd voor de zuivelverkoop, zeker voor Boerenkaas. 'De verkopen liggen op een hoog niveau. Boerenkaas is goed gevraagd en de voorraden slinken enigszins.'

In de tweede helft van december zullen de verkopen weer dalen, de winkels zijn dan reeds voorzien. Er lijkt ruimte voor een prijsverhoging, maar dit is volgens de noteringscommissie niet het juiste moment om de noteringen te verhogen. 'Het komt in de markt niet goed uit', luidt het oordeel.

Beter is het de laatste ontwikkelingen nog even aan te zien en op een later moment hierover te besluiten.Dit betekent dat de noteringscommissie de noteringen van december gelijk houdt. .

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer