Prijs+van+boerenkaas+blijft+goed
Nieuws
© Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Prijs van boerenkaas blijft goed

De noteringen van boerenzuivel blijven deze maand op hetzelfde niveua als in oktober. De boerenkaasprijzen knalden toen met 25 cent per kilo omhoog, de grootste groei sinds jaren.

De kiloprijs van boerenkaas boven de 20 kilo staat op 4,85 euro. De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo komt op 4,55 euro, die van 16 kilo op 4,70 euro. De prijs van Leidse 30+ staat nu op 4,80 euro. Voor kruidenkaas komt de prijs op 4,65 euro per kilo. Ook de stemming blijft goed.

'Het herstel van de zuivelmarkt lijkt (voorlopig) blijvend en de boerderijmelkprijzen volgen in rap tempo. De kaasprijzen stijgen ook over de hele linie, zij het in verschillend tempo', motiveert de noteringscommissie van Boerenkaas die maandelijks bijeenkomt.

Forse stap

De notering voor Boerenkaas maakte in oktober een forse stap omhoog. 'Deze prijsverhoging heeft de markt goed opgepakt. De afzet van boerenkaas loopt goed door, de aanvoer is echter ook voldoende ruim', aldus de noteringscommissie.

'De voorraden zijn goed in evenwicht met de huidige afzet. De noteringscommissie voor Boerenkaas heeft besloten de noteringen in november gelijk te houden.' De stemming is goed.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer