Boerenkaas+knalt+25+cent+omhoog
Nieuws
© Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Boerenkaas knalt 25 cent omhoog

De noteringen van boerenzuivel zijn deze maand met 25 cent verhoogd, de grootste groei sinds jaren.

De kiloprijs van boerenkaas boven de 20 kilo staat op 4,85 euro. De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo komt op 4,55 euro, die van 16 kilo op 4,70 euro. De prijs van Leidse 30+ staat nu op 4,80 euro. Voor kruidenkaas komt de prijs op 4,65 euro per kilo. Ook de stemming blijft goed.

'Het herstel van de zuivelmarkt zet krachtig door. Melkvet is ronduit duur, de noteringen van de meeste producten stijgen in meer of mindere mate en sommige producenten hebben zelfs gebrek aan melk', motiveert de noteringscommissie van Boerenkaas die maandelijks bijeenkomt.

'Dit laatste leidt tot hogere prijzen voor boerderijmelk op de spotmarkt. Hoe blijvend dit alles is moet nog blijken, maar de meeste fabrieken kondigden inmiddels een (iets) hogere melkprijs aan.'

Steuntje

De stijgende melkprijzen geven de boerenkaasprijzen een steuntje in de rug, aldus de commissie. 'De afzet van boerenkaas loopt al langere tijd prima, de markt voor boerenkaas is flink gegroeid. Een zo grote groei hebben we al een aantal jaren niet gezien.'

Handelaren willen deze boot niet missen en hun grotere omzet leidt ertoe dat ze graag een grotere voorraad aanhouden. De aanvoer is ook groter, vooral door de lage melkprijzen. 'Dat komt nu erg goed gelegen', aldus de noteringscommissie.

'In een stijging van het prijsniveau voor fabriekskaas kan de Boerenkaas dan ook gemakkelijk mee. Het afzetperspectief voor Boerenkaas is voor de rest van dit jaar goed.'

Weer

 • Dinsdag
  23° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
Meer weer