Natuurbeheer Flevoland dreigt te stokken

Ontoegankelijke natuur, afgebroken takken op wegen, onnodige overlast voor aangrenzende agrarische bedrijven en een verslechterde waterhuishouding. Dat is wat dreigt als provincie Flevoland op 1 januari de vergoeding voor beheerkosten van natuur en landschap voor sommige natuurgebieden stopt.

Natuurbeheer+Flevoland+dreigt+te+stokken
© Inzicht In Natuur

GroenLinks in Flevoland wil dat de provincie ook in het nieuwe jaar geld beschikbaar stelt voor het natuurbeheer buiten het begrensde natuurnetwerk. Flevoland is de enige provincie die de regeling niet continueert.

Als er geen geld is voor het beheer zal de natuur en landschapselementen verrommelen. Dit kan zorgen voor afbrekende takken, wat gevaarlijk is voor wandelaars maar ook voor de verkeersveiligheid op wegen. Agrarische bedrijven krijgen meer last van schaduw en onkruidzaden. Maar ook het onderhoud aan tochten komt volgens de Statenfractie in het geding.

GroenLinks wil dit voorkomen en dient samen met de SGP-fractie een motie in, kondigt fractievoorzitter Simon Miske aan. 'Wat wij willen is een structurele en een gedragen oplossing voor het onderhoud van natuur en landschap.'

Volgens GroenLinks is er jaarlijks naar schatting 400.000 euro nodig als 75 procent van de beheerkosten wordt vergoed.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer