Zuid%2DHolland%3A+33+miljoen+voor+natuurbeheer
Nieuws
© provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland: 33 miljoen voor natuurbeheer

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland willen voor in 2017 ruim 33 miljoen euro subsidie beschikbaar stellen voor het beheer en verbeteren van natuur en landschap. Provinciale Staten behandelen het voorstel in december.

Het geld wordt beschikbaar gesteld op basis van twee meerjarige regelingen voor de periode 2016-2022. Het voorstel is om in 2017 in totaal 21.275.000 euro beschikbaar te stellen voor natuur- en landschapsbeheer. Aanvragen kan van 15 november tot en met 31 december.

De tweede provinciale regeling betreft de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap (SKNL) Zuid-Holland. Gedeputeerde Staten stellen voor hieruit in 2017 een bedrag van 13 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Meer nieuwe natuur

Laatstgenoemde bedrag is bedoeld voor het omzetten van landbouwgrond in natuur, het inrichten van nieuwe natuurgebieden of voor een kwaliteitsimpuls van bestaande natuur- en landschapstypen.

In 2017 wordt het totale subsidiebudget daarmee ongeveer twee maal hoger dan voorgaande jaren. De samenwerking tussen natuurorganisaties, agrarische beheerders en lokale overheden in met name de Krimpenerwaard leidt komend jaar tot omvorming van landbouwgebied tot nieuwe natuur.

Terreinbeheerders

Met de verdeling van middelen uit de SKNL ontstaat daarvoor nu de mogelijkheid. Aanvragen kan van 1 januari tot en met 30 oktober.

De provinciale Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) vergoedt een deel van de kosten die terreinbeheerders maken om waardevolle natuur en bijzondere landschapstypen in stand te houden. Denk hierbij aan duingebieden, schraalgraslanden, hakhoutbosjes en eendenkooien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer