SGP+vraagt+Rutte+om+meerjarenakkoord+landbouw
Nieuws
© DIRK HOL

SGP vraagt Rutte om meerjarenakkoord landbouw

De SGP wil dat het kabinet een meerjarenakkoord sluit met de land- en tuinbouw. Dat moet duidelijkheid en perspectief geven aan de boeren en tuinders. Fractievoorzitter Kees van der Staaij legde het idee tijdens de algemene beschouwingen voor aan minister-president Mark Rutte.

De SGP was de enige fractie die desituatie in de agrarische sector explicitiet naar voren bracht in het debat met de minister-president. Van der Staaij wees erop dat ondernemers in de land- en tuinbouw de zekerheid, het perspectief en de duidelijkheid missen om te kunnen investeren in dierenwelzijn en milieu.

'Je kunt niet groen zijn terwijl je in het rood staat. Wat is hierop uw antwoord, minister-president', zei Van der Staaij. Vervolgens kwam hij met zijn suggestie voor een meerjarenakkoord dat duidelijkheid geeft aan de sector.

Verwijt aan Zijlstra

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra kreeg van de SGP het verwijt dat hij niets zei over de agrarische sector. 'Vorig jaar had Zijlstra het nog over de ondernemers in de land- en tuinbouw bij de algemene politieke beschouwingen. Nu deed hij dat niet, maar ik denk dat hij dat even vergeten is.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer