Kartelwetten ruimer voor afspraken over duurzaamheid

In de Nederlandse mededingingswetgeving komt meer ruimte voor afspraken die duurzaamheid verbeteren. Minister Henk Kamp (EZ) dient begin volgend jaar een wetsvoorstel in om dat mogelijk te maken.

Kartelwetten+ruimer+voor+afspraken+over+duurzaamheid
© Ministerie van EZ

De bewindsman laat dat weten in zijn toelichting op de begroting 2017 van het departement van Economische Zaken. Daarmee maakt hij eerdere beloftes aan het bedrijfsleven concreet. Met name de botsing van het initiatief Kip van Morgen met de mededingingsregels leidden tot een sterke druk om de wetgeving aan te passen.

Kamp wil nu ruimte scheppen voor bedrijven en sectoren die zelf initiatieven ontplooien op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, dierenwelzijn en volksgezondheid. De wetswijziging zal voorkomen dat dit soort afspraken door de NMa wordt afgekeurd.

Hoe eerder hoe beter

LTO Nederland is blij met de aankondiging van de minister. ‘Hoe eerder de wetgeving wordt aangepast, hoe beter’, reageert LTO voorzitter Albert Jan Maat. ‘Wij hebben hier sterk op aangedrongen, het is goed dat het kabinet er nu werk van gaat maken.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer