Rabo betaalt ook vergoeding renteswaps

Alle ondernemers die de afgelopen jaren een rentederivaat afsloten bij de Rabobank, krijgen een vergoeding uitbetaald. De coöperatieve bank sluit zich aan bij de afspraken die zijn vastgelegd in het deze week gepresenteerde herstelkader.

Bij de presentatie van de afspraken, begin deze week, beraadde Rabobank zich nog over deelname. De knoop is nu doorgehakt, de bank voert alle afspraken uit het herstelkader uit.

Snelle oplossing

'De bank laat hiermee zien mee te willen werken aan een snelle oplossing voor haar klanten', aldus Wiebe Draijer, voorzitter van de raad van bestuur. 'We zullen de herbeoordeling van de rentederivatencontracten aanpakken op een manier die men mag verwachten van een coöperatieve maatschappelijke bank.'

Draijer wil hiermee 'een slepend onderwerp uit het verleden' achter zich laten. Daarop had onder meer LTO Nederland de afgelopen dagen sterk aangedrongen.

9.000 klanten

Voor de Rabobank gaat het om ongeveer 9.000 zakelijke klanten met samen 11.000 derivatencontracten. De uitvoering van het nieuwe herstelkader en de bijbehorende herbeoordeling zal naar verwachting tot medio 2017 duren.

De bank maakt er in eerste instantie zo'n 500 miljoen euro voor vrij. Dat bedrag wordt verantwoord in de resultaten van het eerste halfjaar van 2016.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer