Rabo+beoordeelt+dringendste+rentederivaten
Nieuws
© Rabobank Nederland

Rabo beoordeelt dringendste rentederivaten

De Rabobank heeft voor alle 1.300 'kwetsbare' mkb-klanten met een rentederivaat de herbeoordeling van het derivaat afgerond. Waar nodig werkt de bank met de klant aan een oplossing.

Dat is dinsdag bekend gemaakt door Rabobank Nederland. Uit het bericht blijkt dat het overleg met de betreffende klanten behoorlijk wat tijd kost.

Daardoor heeft de bank de rest van dit jaar nog nodig om de aanvullende herbeoordeling uit te voeren voor de andere 6.700 mkb-klanten met een rentederivaat. Zo'n 40 procent van hen is boer of tuinder.

Onvolkomenheden

Bij een beperkt aantal klanten is sprake van onvolkomenheden in de dienstverlening rond een derivaat. 'Zodra we dat tegenkomen, lossen we dat samen met de klant op, met oog voor de specifieke situatie van de klant', zegt Rien Nagel, lid van de raad van bestuur van Rabobank.

Op die manier is met zo'n tweehonderd klanten tot een oplossing gekomen. Met nog eens tweehonderd klanten wordt volgens Nagel gesproken over een oplossing.

Klachten

Op dit moment heeft de bank van zo'n 150 klanten een klacht over rentederivaten in behandeling. Klanten kunnen hun zaak ook voorleggen aan het onafhankelijke klachteninstituut Kifid of aan de rechter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer