Klachtenloket rentederivaten geopend

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft maandag Klachtenloket rentederivaten geopend. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) kunnen er hun geschil met de bank over rentederivaten laten toetsen.

Klachtenloket+rentederivaten+geopend
© KiFiD

Het verzoek voor het tijdelijk klachtenloket komt van de banken. Het staat open voor kleinere mkb-bedrijven die voor een gang naar de rechter mogelijk een drempel ervaren, stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Banken hangen mogelijk massaclaims boven het hoofd voor de verkoop van de omstreden rentederivaten. Ze vinden echter dat de aansprakelijkheid van problemen per geval moet worden voorgelegd. En dat kan volgens hen goed bij het Kifid.

Het klachteninstituut behandelt alleen klachten waarvan de claim niet hoger is dan 1 miljoen euro. De uitspraken zijn bindend.

ANP

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer