Klachtenloket+rentederivaten+geopend
Nieuws
© KiFiD

Klachtenloket rentederivaten geopend

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft maandag Klachtenloket rentederivaten geopend. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) kunnen er hun geschil met de bank over rentederivaten laten toetsen.

Het verzoek voor het tijdelijk klachtenloket komt van de banken. Het staat open voor kleinere mkb-bedrijven die voor een gang naar de rechter mogelijk een drempel ervaren, stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Banken hangen mogelijk massaclaims boven het hoofd voor de verkoop van de omstreden rentederivaten. Ze vinden echter dat de aansprakelijkheid van problemen per geval moet worden voorgelegd. En dat kan volgens hen goed bij het Kifid.

Het klachteninstituut behandelt alleen klachten waarvan de claim niet hoger is dan 1 miljoen euro. De uitspraken zijn bindend.

ANP

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer