Maat%3A+banken+moeten+oplossingen+bieden
Nieuws
© LTO Nederland

Maat: banken moeten oplossingen bieden

Banken moeten nu echt de handen uit de mouwen steken bij het oplossen van problemen rond rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf. 'Ze moeten er veel meer werk van maken', vindt LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat.

Hij zegt dat in een eerste reactie op het dinsdag verschenen rapport van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM stelt onder meer vast dat de banken vorig jaar te weinig vaart hebben gemaakt.

Oplossingen bieden

Maat vindt het geen goed teken dat de AFM blijkbaar wake up calls moet geven om het tempo er in te krijgen bij de banken. 'Het is nu zaak dat ze de problemen rond de rentederivaten heel serieus nemen en ook oplossingen bieden.'

De AFM geeft nog geen oordeel over de tot nu toe geboden oplossingen omdat er daarvan te weinig zijn aangeleverd. Ook dat stemt de LTO-voorzitter zorgelijk.

Zorgplicht

'Banken die er prat op gaan 'partner' te zijn van de ondernemers, horen hun zorgplicht tegenover die ondernemers waar te maken. Ik betreur dat het tempo niet hoger ligt', aldus Maat.

Hij benadrukt dat oplossingen geboden moeten worden waar een ondernemer ook werkelijk wat aan heeft. 'Voor ons staat voorop dat de continuïteit van de bedrijven niet in gevaar mag komen door problemen rond rentederivaten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer