AFM: banken waren te langzaam

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is niet tevreden over de snelheid waarmee banken de in het mkb uitgegeven rentederivaten hebben herbeoordeeld. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde rapportage.

AFM%3A+banken+waren+te+langzaam
© Nieuwe Oogst

Zes banken moeten ongeveer 17.600 rentederivaten, die lopen bij 14.316 MKB-ondernemingen, herbeoordelen om te zien of de dienstverlening passend en zorgvuldig is geweest.

Eind 2014 was 55 procent van de dossiers van kwetsbare klantgroepen herbeoordeeld en ongeveer 15 procent van het totaal. De AFM vindt dat banken verder hadden moeten en kunnen zijn.

Nu pas afgerond

De banken hadden aanvankelijk toegezegd eind 2014 de herbeoordeling van alle contracten van kwetsbare klantgroepen afgerond te hebben. Die hebben ze nu in het eerste kwartaal van 2015 afgerond.

De kwaliteit van de herbeoordelingen is aanmerkelijk verbeterd en is op dit moment over het algemeen voldoende. Dat geeft volgens de AFM het vertrouwen dat de banken de herbeoordeling op een goede wijze zullen afronden.

Eindrapport in 2016

Door steekproeven bewaakt de AFM de kwaliteit van de geboden oplossingen. In het eerste kwartaal van 2016 komt een eindrapport uit over de herbeoordelingen en de geboden oplossingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer