Anti%2DTTIP+coalitie+trotseert+hagelbuien+%28video%29
Nieuws
© Dirk Hol

Anti-TTIP coalitie trotseert hagelbuien (video)

'TTIP kent in Europa alleen maar verliezers, daarom zijn we tegen dit handelsakkoord.' Die boodschap liet Jacomijn Pluimers van Milieudefensie schallen over het Plein voor de Tweede Kamer.

Een coalitie van Milieudefensie, FNV Sector Agrarisch Groen en landbouworganisaties als de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en LTO Varkenshouderij hield dinsdag een korte manifestatie in Den Haag.

Alleen nadelen

De partijen vonden elkaar in hun verzet tegen een handelsakkoord tussen Europa en de Verenigde Staten (TTIP). Dat zou alleen maar nadelen opleveren voor boeren en consumenten in de Europese Unie.

Voorafgaand aan een Kamerdebat over Europese handel legden ze nog eens uit waarom de onderhandelingen over TTIP maar beter gestopt kunnen worden. Ook zou CETA, een vergelijkbaar verdrag met Canada, geschrapt moeten worden.

Inferieure kwaliteit

'Wij willen geen oneerlijke handel. Dit gaat de boeren heel veel geld kosten en het zet de achterdeur open voor inferieure kwaliteit', vertolkte Sieta van Keimpema de mening van de NMV.

Vakbond FNV legde eveneens de nadruk op oneerlijke handel die het gevolg zou zijn van TTIP. Woordvoerder Wim Baltussen betoogde dat de rekening ervan terecht zal komen op het bordje van de werknemers.

Hagelbuien

Aan de manifestatie namen zo'n zestig mensen deel. Striemende hagelbuien en een ijskoude wind zorgden er voor dat de demonstranten na aanbieding van de manifestatie snel weer vertrokken.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer