Kamerleden hakken in op TTIP

In de Tweede Kamer heersen veel zorgen over TTIP. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een manifestatie van Milieudefensie en enkele boerenorganisaties in Den Haag.

Bij de aanbieding van de petitie kwamen ook Kamerleden aan het woord. De meerderheid bleek kritisch over het mogelijke handelsakkoord tussen Europa en de Verenigde Staten.

Neoliberaal

Jasper van Dijk (SP) verwerpt TTIP als 'een gedateerd neoliberaal handelsakkoord. Marianne Thieme (PvdD) sprak van 'leugens en illusies' en de PVV wil helemaal niet dat Europa handelsakkoorden sluit.

'We zullen ons er met hand en tand tegen verzetten', zei Rik Grashoff (GL). De ChristenUnie liet weten dat landbouw buiten TTIP moet blijven, anders zal deze fractie tegen stemmen.

Niet alles verkeerd

Het CDA heeft eveneens zorgen, onder meer over de inkomenseffecten voor de boeren. 'We zijn en blijven kritisch', aldus Agnes Mulder. 'Maar niet alles aan dit verdrag is verkeerd', voegde ze er aan toe.

De VVD is het meest positief. 'Vrijhandel is goed voor een exporterend land als Nederland', zei Fred Teeven. Veel bezwaren berusten volgens hem op 'hardnekkige misverstanden'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer