Manifest+LTO+Varkenshouderij+tegen+TTIP
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Manifest LTO Varkenshouderij tegen TTIP

Op 26 april is er in de Tweede Kamer in Den Haag een algemeen overleg van de Handelsraad over TTIP. Daarvoor bieden LTO Varkenshouderij en NVV en een aantal andere organisaties aan de Kamerleden een manifest tegen TTIP en CETA aan.


TTIP is het vrijhandelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten. CETA is een soortgelijk verdrag, maar dan met Canada.

Benadeeld

De Nederlandse varkenshouderij zou bij vrije handel met Amerika ernstig worden benadeeld omdat er in de VS veel lagere standaarden gelden op het gebied van dierenwelzijn en milieu. Amerikaanse varkenshouders hebben daardoor veel lagere kosten om varkens te produceren.

LTO Varkenshouderij en NVV trekken bij het aanbieden van het manifest op met andere belangenbehartigers in de veehouderij, zoals milieuorganisaties en werknemersvakbonden. De overhandiging is dinsdag 26 april rond half twee.

Petitie

Op internet is bovendien een petitie gestart waarin wordt gepleit voor een referendum over TTIP. De petitie is te vinden via: www.ttip-referendum.nl/

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer