Zuid-Holland: Platform Duurzame landbouw

Provincie Zuid-Holland start een Platform Duurzame Landbouw om de akkerbouw en veehouderij in de provincie verder te verduurzamen. Alle partijen, waaronder boeren, overheden en deskundigen, moeten er deel van uitmaken.

Zuid%2DHolland%3A+Platform+Duurzame+landbouw
© Mike Schellart

De provincie legt de komende jaren het accent op het sluiten van kringlopen, bevorderen van biodiversiteit en organiseren van korte voedselketens. Provinciale Staten van Zuid-Holland debatteren later dit jaar over deze voorstellen.

Gedeputeerde Han Weber: 'Ik wil graag met alle partijen een flinke sprong naar een duurzamere landbouw maken. Dat kan in mijn ogen alleen op basis van samenwerking en netwerksturing'.

Dialoog

De provincie bezint zich op de vraag hoe te reageren op ontwikkelingen als schaalvergroting, innovatie en concurrentie van boeren op de internationale voedselmarkt.

Daartoe is Zuid-Holland de afgelopen maanden de dialoog aangegaan met boeren, natuur- en milieuorganisaties, bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden.

Voor de provincie staat voorop dat de kwaliteit van natuur, milieu en landschap op peil blijft, maar ook dat boeren een goede boterham kunnen verdienen en hun ondernemerschap kunnen ontwikkelen.

Ontwikkelingsrichting

In de dialoogsessies bleek dat verdere verduurzaming een logische en gewenste ontwikkelingsrichting is en dat partijen van elkaar afhankelijk zijn om dit doel te halen.

Zo is het voor een boer nodig dat hij zijn investeringen en inspanningen voor verduurzaming terug ziet in de prijs voor zijn producten. Daarom wil de provincie een Platform Duurzame Landbouw oprichten.

Activiteiten en initiatieven

Alle betrokken partijen, groot en klein, ideëel en commercieel, ontmoeten elkaar hier om bestaande activiteiten en initiatieven te versterken en nieuwe tot stand te brengen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer