Studenten+maken+app+duurzaam+boeren
Nieuws
© NVT

Studenten maken app duurzaam boeren

Studenten van het Nordwin College, Friesland College en Van Hall Instituut ontwikkelen een game voor economisch duurzaam boeren. De aftrap vond gistermiddag plaats op het melkveebedrijf van Thom Miedema in Blessum.

Zo'n veertig studenten kregen een rondleiding over het bedrijf. Daarna volgden presentaties van de studenten in de kerk van Blessum.

De jongeren verwerken in de app de uitkomsten van een onderzoek hoe een duurzame boerderij van de toekomst omgevingsbewust en rendabel kan produceren. Eind dit jaar is de app klaar voor gebruik, verwachten de initiatiefnemers.

Volgens initiatiefnemer Natuur en Milieufederatie Friesland is de game ook een mooie opmaat voor de doorontwikkeling van een spel voor volwassenen, in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad van 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 1°
  10 %
 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
Meer weer