Mandaat voor meer marktkracht POV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) hebben de leden-varkenshouders het bestuur gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor de uitvoering van het programma marktkracht.

Mandaat+voor+meer+marktkracht+POV
© POV


Ongeveer 200 leden van de POV namen deel aan de ALV. Daarnaast gaven leden hun mening via de website van de POV.

In het programma marktkracht komt het 'Holland varken' centraal te staan. In het buitenland zal dit gebeuren onder de noemer 'Quality Pork from Holland'.

De POV gaat een databank bouwen waarin alle gegevens van varkenshouders bij elkaar komen. Hierbij is de varkenshouder baas over zijn eigen gegevens. Dit datasysteem gaat samen met een nieuw ketenkwaliteitsysteem de basis vormen voor het organiseren van meer marktkracht.

In aansluiting daarop is besloten door POV-leden om een marktkrachtonderzoek te laten uitvoeren samen met andere partners zoals het ministerie van EZ.

Vervangen systemen

POV is gestart met het vervangen van het huidige verouderde identificatie- en registratiesysteem I&R Varken en het VVL-systeem (Verordening Varkensleveringen).

De oude systemen worden vervangen door een nieuw POV-systeem. Tevens komt er een nieuw klantvriendelijk informatieloket.

Werkprogramma

De ALV gaf het bestuur verder ruimte om aan de slag te gaan met een werkprogramma, met als basis het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

In het werkplan zijn ook opgenomen: beheer Diergezondheidsfonds, Sectorcommunicatie en -pr en CAO werknemers varkenshouderij.

Het bestuur van de POV is blij dat het verder kan met de uitvoering van het werkprogramma. Voor de zomer worden de besluiten uitgewerkt tot concrete voorstellen en opnieuw tijdens een ALV aan de leden worden voorgelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer