Dijksma+promoot+Nederlands+varkensvlees
Nieuws
© NVT

Dijksma promoot Nederlands varkensvlees

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft op de Grüne Woche in Berlijn uitgebreid stilgestaan bij de kwaliteit en duurzaamheid van Nederlandse varkensvlees.

In een rondgang over het Holland Plein nam Dijksma haar Duitse collega Christian Schmidt en burgemeester Michael Müller van Berlijn mee naar de stand van de varkensvleesketen.

In de stand presenteerde voorzitter Eric Douma van Platform Varkensvleesketen de Duitse vertaling van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

Dijksma benadrukte bij haar Duitse collega de duurzame ambities van de sector. Zij reikte het eerste Duitstalige exemplaar van het 'Rezept für nachhaltig produziertes Schweinefleisch' uit aan Schmidt.

APPelgooier

Dijksma en Schmidt namen ook de tijd om varkens met appels te voeren. Dat gebeurde met een live-verbinding met de Vair-varkensstallen van Marijke en Michiel Nooijen in het Brabantse Erp.

Nooijen ontwikkelde een app (de APPelgooier), waarmee mensen overal ter wereld via hun smartphone, iPad of tablet een appel kunnen gooien in de stal.

Schmidt en Dijksma drukten samen op de button en zagen hoe honderden kilometers westelijker de varkens zich tegoed deden aan de appel.

Inspanningen

De varkensvleesketen is de staatssecretaris zeer erkentelijk voor haar inspanningen om het duurzaam geproduceerde Nederlandse varkensvlees in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen.

Een van die inspanningen was ondersteuning vanuit haar ministerie om de varkensvleesketen te laten deelnemen aan de Grüne Woche.

Platform

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, LTO vakgroep Varkenshouderij en de brancheorganisatie voor voerfabrikanten Nevedi staan dit jaar voor het eerst en samen op de Grüne Woche als Platform Varkensvleesketen.

Daar promoten zij gezamenlijk onder de noemer 'Pork from Holland' het duurzame Nederlandse varkensvlees.

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer