Jachtverbod+Noord%2DHolland+van+tafel
Nieuws
© Twan Wiermans

Jachtverbod Noord-Holland van tafel

Het voorstel van de Partij voor de Dieren om de jacht in stiltegebieden in Noord-Holland te verbieden is van tafel.

De PvdA en D’66 hebben hun steun aan het voorstel ingetrokken. Daardoor is er in Provinciale Staten van Noord-Holland geen meerderheid meer voor het voorstel te zijn.

'Het gezonde verstand heeft gezegevierd', aldus Albert Hooijer, portefeuillehouder Fauna in het bestuur van LTO Noord provincie Noord-Holland.

Sterk gemaakt

LTO Noord heeft zich er, samen met de jagers, Federatie Particulier Grondbezit en terreinbeheerders, sterk voor gemaakt om het voorstel van de Partij voor de Dieren van tafel te krijgen.

Volgens LTO Noord komen beheer en schadebestrijding onder druk te staan als in stiltegebieden niet meer gejaagd mag worden op bijvoorbeeld hazen en houtduiven.

Gewasschade

'Ons zorgvuldig geproduceerde voedsel wordt in dat geval verspild en in kwaliteit aangetast door bijvoorbeeld ontlasting of het aanvreten van de producten.

Ook de gewasschade zal fors toenemen. Een schadepost die uiteindelijk voor rekening van de provincie zou komen. Ik ben blij dat het zover niet gekomen is', aldus Albert Hooijer.

Compliment

De PvdA en D’66 hebben uiteindelijk ook beseft dat steun geven aan het voorstel van de PvdD grote (financiële) consequenties zou hebben. Hooijer complimenteert de rol van de gedeputeerden Talsma en Bond.

'Zij hebben goed beargumenteerd richting de Staten waarom het niet verstandig was om het voorstel van de PvdD aan te nemen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  40 %
Meer weer