Dierenwelzijnexpert enthousiast over Vion

Temple Grandin, een wereldwijd erkende Amerikaanse deskundige op het gebied van dierenwelzijn, diergedrag en dierhouderij, was tijdens een dierenwelzijntraining voor McDonald’s vol lof over de Vion slachterij in Crailsheim.

Dierenwelzijnexpert+enthousiast+over+Vion
© Vion

Grandin wordt gezien als de dierenwelzijnautoriteit bij het slachten van dieren. De manier van slachten in het Württembergische bedrijf was het middelpunt van een drie dagen durend seminar.

Een seminar dat op auditoren, veeartsen, voedingsdeskundigen en levensmiddelentechnologen van de Amerikaanse systeemgastronomie-exploitant en zijn directe toeleveranciers was gericht.

Temple Gradin

Gradin prees naast de professionaliteit van de Vion-medewerkers ook de goed functionerende verdovingsinstallaties voor varkens en runderen.

Zelfs in de meest kritieke situaties, zoals met agressieve jonge stieren, behield het team de rust en werd nauwkeurig verder gewerkt. De wetenschapper hecht in haar onderzoeken grote waarde aan correcte en vriendelijke omgang met de dieren, met name in slachthuizen.

Pijn en stress

De geslachte dieren moeten pijn en stress worden bespaard. 'De dieren ervaren geen spanning. De procedures verlopen correct', zo vat Grandin haar bezoek in Crailsheim samen.

Ook de andere 41 deelnemers aan het seminar, afkomstig uit Europa, de Verenigde Staten en Azië, hebben een positieve indruk overgehouden aan hun bezoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer