LTO steunt hoofdlijnen aanpak vleesfraude

LTO Nederland steunt op hoofdlijnen de maatregelen van het kabinet tegen vleesfraude. 'Zeker zo belangrijk is dat die benadering resulteert in een doelmatige en efficiënte aanpak', benadrukt voorzitter Albert Jan Maat.

LTO+steunt+hoofdlijnen+aanpak+vleesfraude
© LTO Nederland

Maat reageert daarmee op de voorgestelde ingrepen in een brief die minister Edith Schippers (VWS) en staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) vorige week naar de Tweede Kamer stuurden.

Daarin staat de reactie van het kabinet op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, dat enkele maanden geleden is gepresenteerd.

Moraal vleessector

De onderzoekers toonden zich daarin bijzonder kritisch over vooral de vleessector en de moraal in die sector. Aanleiding waren de schandalen met bijmengen en omkatten van vlees.

'We zijn het op hoofdlijnen eens zijn met de conclusies en aanbevelingen uit dat rapport. Over de veiligheid van voedsel en daarmee de transparantie in de keten mag geen enkele twijfel bestaan', verklaart de LTO Nederland-voorzitter.

'Wij zullen ons aandeel leveren waar het gaat om een cultuurverandering in de vleessector.'

Keuring en toezicht

Het uitgangspunt van de regering om keuring en toezicht voor dierlijke en plantaardige sectoren onder te brengen bij één overheidsdienst is begrijpelijk, vindt Maat. Wel is hij kritisch over een mogelijke reorganisatie van goed functionerende keuringsdiensten.

Met doelgericht toezicht wil LTO daarom andere nadelen voorkomen. 'We mogen niet verzeild raken in allerlei bureaucratische procedures en extra kosten, die weer goeddeels worden afgewenteld op het bedrijfsleven', verklaart Maat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer