Vion: we zitten boven budget

Vion Food boekt dit jaar betere resultaten dan vorig jaar. Berichten dat de uitbetaling van de geleverde varkens in gevaar komt, kloppen volgens de directie niet.

Vion%3A+we+zitten+boven+budget
© Vion

Gisteren reageerde Vion op een artikel in Boerderij Vandaag. Dat schetste gisteren een zorgelijk beeld van de huidige financiële situatie bij de vleesverwerker die zou 'doodbloeden'.

Nagenoeg geen schulden

'Vion Food heeft na de verkoop van Ingredients nagenoeg geen schulden, anders dan een beperkte werkkapitaal financiering', aldus een brief aan de leveranciers. De komende twee jaar zal voor ongeveer 100 miljoen euro aan kostenbesparingen en efficiëntievoordeel worden gerealiseerd.

'Daarnaast doet de organisatie het over de eerste vijf maanden beter dan 2013. We zitten boven budget, dit ondanks een import verbod op Rusland voor varkensvlees', meldt Vion.

In gesprek

Voor de geplande herstructurering van Vion zijn wel extra middelen nodig die onder meer van externe financiers dienen te komen. 'Daartoe zijn wij in gesprek met externe (bancaire) partijen.'

In de verklaring wordt de analyse in Boerderij Vandaag 'een schandalige manier van optreden richting onze onderneming' genoemd. De directie benadrukt dat Vion Food 'met alle macht' werkt om de fouten van het verleden te herstellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer