COV: stevig, maar evenwichtig pakket

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) noemt de gisteren aankondigde kabinetsmaatregelen een stevig maar evenwichtig pakket. 'Dat zal zeker bijdragen aan het herstel van het consumentenvertrouwen', stelt voorzitter Jos Goebbels.

COV%3A+stevig%2C+maar+evenwichtig+pakket
© COV

De brancheorganisatie kan zich op hoofdlijnen vinden in de maatregelen van het kabinet om het toezicht op de kwaliteit van vlees verder te verbeteren. Zo wil de regering een duidelijkere scheiding doorvoeren tussen keuren en toezicht.

Deze scheiding draagt zeker bij aan een heldere verantwoordelijkheid, verzekert Goebbels. 'Verder wordt de keuring nog meer gebaseerd op daadwerkelijke risico’s voor de voedselveiligheid.'

Vleesfraude

De controles aan de grens op voedsel afkomstig van landen buiten de Europese Unie worden eveneens aangescherpt. Tenslotte komt er een multidisciplinaire en integrale aanpak van fraude met vlees.

Het kabinet zet daarnaast vol in op de ontwikkeling van een gedragscode die samen met het bedrijfsleven wordt ontwikkeld. 'Partijen zullen afspraken over kwaliteit, veiligheid en integriteit contractueel beter vastleggen.'

Aansprakelijk

Bedrijven die zich hier niet aan houden, kunnen daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Ook volgen sancties en kunnen bedrijven zelfs uit de private kwaliteitssystemen worden verwijderd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer