Meerderheidsbelang+Agrico+Canadees+bedrijf
Nieuws
© Agrico

Meerderheidsbelang Agrico Canadees bedrijf

Aardappelcoöperatie Agrico heeft haar aandelen in de Canadese dochteronderneming Parkland Seed Potatoes vergroot.

Hierdoor krijgt Agrico een meerderheidsbelang in het Canadese pootgoedbedrijf dat gevestigd is in Edmonton in de provincie Alberta.

De samenwerking tussen de bedrijven dateert van 1997. In 2005 nam Agrico haar eerste 25 procent aandelen in Parkland en breidde dit in 2008 uit naar 49 procent.

Groeistrategie

Vanwege de groeistrategie en de kansen die Agrico ziet in Noord-Amerika is nu de stap gezet naar een meerderheidsbelang. De uitbreiding van het aandelenpakket in Parkland betreft nog eens 21 procent.

Parkland Seed Potatoes is volledig gericht op het verkopen van pootaardappelen gekweekt door aangesloten telers. Naast een groot teeltgebied in Canada heeft Parkland ook telers in de Verenigde Staten.

Beschermde rassen

De toegevoegde waarde van Parkland voor Agrico bestaat, naast meedelen in de marge op de handel, vooral uit licentie-inkomsten van beschermde Agrico-rassen.

Agrico-directeur Jan van Hoogen zegt blij te zijn met het meerderheidsbelang. 'In Noord-Amerika liggen voor ons mooie kansen. Door onze samenwerking met deze sterke partner kunnen we deze kansen in de nabije toekomst nog beter benutten.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer