Agrico: goede afzet pootgoedmaten

'Met name de gangbare pootgoedmaten hebben we goed kunnen verkopen tot dusver dit afzetseizoen', zegt Agrico-directeur Jan van Hoogen.

Agrico%3A+goede+afzet+pootgoedmaten
© Nieuwe Oogst

Hij geeft een toelichting op de indicatieprijs voor pootgoed van 28,50 euro per 100 kilo die Agrico eerder deze week bekendmaakte. Die prijs is ongeveer 1 euro hoger dan de uitbetalingsprijs na oogst 2012.

Op basis van de indicatieprijs na oogst 2013 gaat Agrico ervan uit dat de financiële opbrengst voor pootgoedtelers gemiddeld 5 procent hoger is dan vorig jaar.

Uitverkocht

Van Hoogen verwacht dat van alle rassen de gangbare pootgoedmaten goed uitverkocht raken. ‘Er is ook redelijk vraag naar grof pootgoed. De prijsvorming van grove poters die bestemd zijn voor de consumptiemarkt valt vanaf januari wat tegen.’

Over de export vertelt Van Hoogen dat met name Algerije dit jaar 40.000 ton minder pootgoed afneemt uit Nederland. ‘Wat we missen aan afzet van Spunta’s in Algerije wordt voor een groot deel gecompenseerd in landen als Egypte, Libanon en Syrië.'

Plus in Europa

In Europa loopt de afzet van pootgoed ook voorspoedig, meldt de Agrico-directeur. ‘Er is over het algemeen sprake van een plus en er is met name veel vraag vanuit landen als Bulgarije, Roemenië en de Balkanlanden.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer