Aviko+integreert+Agrico%2Dcontracten
© Aviko

Aviko integreert Agrico-contracten

Voor de afzet van de consumptieaardappelen van oogst 2014 worden alle voormalige contracten van Agrico definitief overgenomen door Aviko Potato.

Dat gebeurt op verzoek van de voormalige Agrico-telers die nu hun product leveren via Aviko Potato en op verzoek van de Aardappel Telers Commissie (ATC) die verantwoordelijk is voor de afzet van de consumptieaardappelen.

Bij de overname in 2012 van de consumptieactiviteiten van Agrico door Aviko Potato was al afgesproken om de bestaande contractvormen te integreren. Dat moet meer duidelijkheid geven over de afzetpools die beschikbaar zijn.

Gegarandeerde bodemprijs

De Agrico-pool met gegarandeerde bodemprijs gaat over in de Aviko-pool met voorverkoop. De Agrico-telers die in 2010 en 2011 voor deze pool kozen, houden het recht op een gegarandeerde bodemprijs.

De pool zonder bodemprijs wordt geïntegreerd in de Aviko-pool met voorverkoop tot maximaal 40 ton per hectare. Voor het hectarerestant is de pool zonder voorverkoop van toepassing.

Strategie Aviko

De verkoopstrategie van Agrico komt te vervallen. ATC verkoopt de aardappelen in de verschillende pools op basis van de marktverwachtingen en volgens het poolregelment van Aviko Potato.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer