Agrico%3A+indicatieprijs+pootgoed+28%2C50+euro
© Agrico

Agrico: indicatieprijs pootgoed 28,50 euro

Aardappelcoöperatie Agrico presenteert een gemiddelde indicatieprijs van 28,50 euro per 100 kg voor pootgoed van oogst 2013.

De indicatieprijs is een gemiddelde over alle pootgoedmaten en rassen en geldt daarmee voor alle geleverde kilogrammen. Vorig jaar kwam de indicatieprijs voor pootgoed van oogst 2012 uit op 27 euro per 100 kilo.

De genoemde prijs betreft de klassen S tot en met A en is inclusief kwekerslicentie. Voor monopolierassen zal gemiddeld 1,70 euro per 100 kilo voor licentie worden ingehouden. De gemiddelde bewaarvergoeding bedraagt dit jaar circa 1,90 euro.

Hoog percentage bovenmaat

Oogst 2013 van pootaardappelen kenmerkt zich volgens Agrico door een goede kilogramopbrengst per hectare, maar met een hoog percentage bovenmaat.

Agrico-directeur Jan van Hoogen is tevreden over het verloop van het seizoen. 'De kwaliteit van het product van onze telers was van een goed niveau. Daarnaast hebben we het product goed af kunnen zetten.' In juni maakt Agrico de definitieve pootgoedprijs bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  30 %
 • Vrijdag
  8° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer