Duitse+petitie+over+gewasbescherming+in+EU
Nieuws
© Nieuwe Oogst Vormgeving

Duitse petitie over gewasbescherming in EU

Duitse boeren vragen in een massaal ondertekende petitie om een werkbaar Europees gewasbeschermingsbeleid. Het Deutsches Bauern Verband (DBV) heeft 39.000 handtekeningen overhandigd aan EU-Gezondheidscommissaris Tonio Borg.

De akkerbouwers vrezen dat een efficiënte en productieve bedrijfsvoering onmogelijk wordt door de steeds verdergaande aanscherpingen van de regelgeving in de Europese Unie (EU).

‘We hebben een breed palet van werkzame stoffen nodig om zeker te zijn van goede opbrengsten’, stelt DBV-voorzitter Joachim Rukwied.

Onrust verscherpt beleid

Op dit moment is er in Duitsland veel onrust over het verscherpte beleid ten opzichte van neonicotinoïden. De afgekondigde beperkingen schaden onder meer de koolzaadteelt, een populair gewas bij onze Oosterburen.

Borg zegde de DBV-delegatie toe dat bij de komende beoordeling van het neonicotinoïdenverbod alle beschikbare wetenschappelijke informatie op tafel komt. Ook zal hij rekening houden met de voorzorgsmaatregelen die telers nemen bij toepassing van de middelen.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer