Controle+winkels+op+verkoop+neonics
© Nieuwe Oogst

Controle winkels op verkoop neonics

De NVWA gaat met name tuincentra en bouwmarkten controleren op de verkoop van neonicotinoïden aan consumenten.

Particulier gebruik van elf middelen die horen tot de groep van de neonicotinoïden is vanaf september 2013 verboden.

De komende periode bekijken inspecteurs van de NVWA of deze middelen inderdaad uit de schappen zijn gehaald bij tuincentra en bouwmarkten. Uit de inspectie moet blijken of oude voorraden zijn opgeruimd en of de betreffende middelen niet meer verkocht worden.

Gunstig beeld

De inspecties volgen op controles die eerder dit jaar bij toeleveranciers zijn uitgevoerd. Bij de handel was het beeld gunstig, meldt NVWA. De verkoop van de verboden middelen was stopgezet en ook ondernam de handel actie om voorraden bij hun afnemers terug te halen.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer