Internationale+conferentie+antibiotica
© Wageningen UR

Internationale conferentie antibiotica

Ministers uit 17 verschillende landen over de hele wereld zijn komende woensdag en donderdag in Den Haag aanwezig voor een conferentie rond de mondiale aanpak van antibioticaresistentie.

De conferentie wordt georganiseerd door minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken), met de World Health Organization en de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties als co-sponsor.

Ook de World Organization for Animal Health (OIE) is partner.

Groeiend probleem

Antibioticaresistentie is een groeiend wereldwijd probleem. Door slordig en overdadig gebruik van antibiotica bieden steeds meer bacteriesoorten weerstand tegen de werking van antibiotica.

Risico daarvan is dat ziektes, zoals longontsteking of hersenvliesontsteking, in de toekomst niet meer te bestrijden zijn.

Simulatie noodscenario's

Op de conferentie in Den Haag wordt gesproken over verantwoord gebruik van antibiotica in zowel de humane gezondheidszorg als in de diergeneeskunde. Ook komt de huidige en toekomstige regelgeving aan de orde, evenals de mogelijkheden om internationaal gezamenlijk nieuwe antibiotica te ontwikkelen.

Verder zullen er allerlei scenario's gesimuleerd en besproken worden, met als doel goed voorbereid te zijn op noodsituaties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer