Kamer+ontvangt+LTO%2Dreacties+mestbeleid
© Engel Lameijer

Kamer ontvangt LTO-reacties mestbeleid

De zorgen van ruim zevenhonderd LTO-leden over het mestbeleid liggen bij de Tweede Kamer. De reacties die afgelopen week binnenkwamen, zijn vanmiddag overhandigd aan de Kamercommissie voor Economische Zaken.

‘Wat is het toekomstperspectief van ondernemers?', vatte LTO-bestuurder Peter Brouwers tegenover de Kamerleden de zorgen samen. 'Is er nog voldoende ontwikkelingsruimte om de opgaven waar we voor staan, waar te maken en onze vooraanstaande positie vast te houden?'

Petitie

Melkveehouder Rudie Haarman uit Bathmen overhandigde vervolgens de gebundelde reacties aan voorzitter Mariëtte Hamer van de Kamercommissie. De reacties waren vergezeld van een petitie die nadrukkelijk vraagt om ruimte om te kunnen ondernemen.

Het recente derogatiebesluit, de gebruiksnormen voor de plantaardige sectoren en het vasthouden aan dierrechten ‘stuit ons tegen de borst’, staat in de petitie. ‘Wij doen aan u een klemmende oproep voor een fundamentele herziening van het Europees milieu- en mineralenbeleid.’

Gesprek

De LTO-delegatie, die naast Brouwers en Haarman bestond uit bestuurder Jeanet Brandsma en pluimveehouder Bart Gussinklo, ging na de aanbieding in gesprek met zes landbouwwoordvoerders uit de Tweede Kamer. De Partij voor de Dieren, ChristenUnie, PvdA, CDA, VVD en SP waren daarbij aanwezig.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer