Dijksma: POR-regeling komt terug

De POR-regeling (Regeling ontheffing productierechten Meststoffenwet) gaat weer open. Varkens- en pluimveehouders die hun veestapel uitbreiden, kunnen gedeeltelijk ontheffing krijgen van de verplichting om voldoende dierrechten te hebben.

Dijksma%3A+POR%2Dregeling+komt+terug
© ZLTO (Jasper Schel)

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft dat vandaag toegezegd aan de Kamer. CDA, VVD en SGP dienden een motie in die vraagt om herinvoering van de regeling.

Positieve stimulans

‘Ik denk dat het goed is dat we een positieve stimulans invoeren voor mensen die hun mestverwerking op orde hebben’, aldus Dijksma. Ze wees wel op de voorwaarde dat de hele fosfaatproductie van deze bedrijven buiten de Nederlandse landbouw moet worden gebracht.

Bovendien komt er een maximum aan de hoeveelheid dieren die dankzij de regeling extra kan worden gehouden. De groei van de varkens- en pluimveestapel mag niet het nationale fosfaatproductieplafond in gevaar brengen.

Verlengen

Op aandringen van Jaco Geurts (CDA) zegde Dijksma toe dat ze gaat kijken of de bestaande POR-regeling voor de huidige deelnemers zonder einddatum verlengd kan worden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer