LTO roept leden op tot reactie derogatie

LLTB, LTO Noord en ZLTO roepen hun leden op om te reageren op de aangescherpte derogatie-eisen. 'Goed dat er duidelijkheid is, maar we zijn ontevreden over voorwaarden en tijdstip', stelt LTO-voorman Siem Jan Schenk.

LTO+roept+leden+op+tot+reactie+derogatie
© Nieuwe Oogst

'Het tijdstip waarop en de voorwaarden die worden gesteld, stuiten op onbegrip. Dit zou niet in 2014 al van kracht mogen zijn. Datzelfde geldt ook voor de handhaving van dierrechten voor varkens- en pluimveehouders in Nederland', geeft Schenk aan.

Hij staat niet alleen in deze gedachte. Bij onder meer het Informatiecentrum van LTO Noord staat de telefoon roodgloeiend en stromen de mailtjes binnen.

Kosten

Voor een agrarisch bedrijf kunnen de kosten van de nu voorgestelde maatregelen oplopen tot wel 40.000 euro, verklaart Schenk. 'Hiervoor is de ondernemer niet verzekerd en zijn het uiteindelijk de gezinnen die de rekening betalen.'

Hij roept daarom LTO-leden op om te reageren en met praktische voorstellen te komen. 'Natuurlijk snap ik de teleurstelling bij onze leden, maar er is nog genoeg te doen. We zijn een actieve sector, met ondernemers die heel goed weten wat werkt en wat niet.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer