Conference+slaat+aan+in+Duitsland
© Nieuwe Oogst Yvonne Hurkens

Conference slaat aan in Duitsland

Campagne 'Conference. Altijd een goed idee!' verloopt zeer succesvol in Duitsland, meldt belangenbehartiger de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Door proeverijen zien Duitse retailketens de verkoop van het perenras toenemen met 40 procent. Via ruim zevenhonderd proeverijen op de winkelvloer hebben sinds 2012 veel Duitse consumenten kennis kunnen maken met Conference.

Gemiddeld 95 procent van de consumenten waardeert de smaak als goed of zeer goed. Meer dan de helft van de proevers gaat na een proefsessie over tot de aankoop van Conference.

Een vervolg

De retailers willen de proeverijen graag een vervolg geven. Volgens NFO is de promotiecampagne een groot succes. Diverse retailketens hebben Conference het afgelopen jaar opgenomen in hun algehele assortiment.

De driejarige campagne 'Conference. Altijd een goed idee!' is een project van Nederland en België en wordt mede gefinancierd met Europese subsidie. Naast Duitsland richt de campagne zich ook op het stimuleren van de consumptie op de thuismarkt.

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer