Elstar en Conference worden 'Onze Beste'

De consumptie verhogen door een onderscheidende, goede kwaliteit Elstar en Conference in het schap te leggen. Dat moet via project Onze Beste waar directeur Siep Koning van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) aan werkt.

Elstar+en+Conference+worden+%27Onze+Beste%27
© Willem Dijkema

'Met de presentatie, het imago en de kwaliteit van het product willen we aansluiten op de behoeften van de consument', stelt Koning. 'We willen de consumptie en dus de verkoop van Elstar en Conference stimuleren.'

Volgens Koning is de kwaliteit van Neerlands grootste fruitrassen wisselend.

'Ze hebben ook geen bijzondere positionering in het winkelschap met bijvoorbeeld een merk of een label. Daarom hebben we gewerkt aan een business model om onderscheid te creëren binnen een vrij ras.'

Controle

Een strikte controle is volgens Koning nodig om de kwaliteit te borgen tot in de winkel. 'Er komt een directe koppeling met de herkomst en de teler, ze komen op de verpakking te staan, samen met de slogan ‘Onze Beste’.'

'Onze Beste' is premium product, dat uitsteekt boven de standaard appels. Koning: 'We plaatsen door onze marketing en de presentatie op schaaltjes of in zakken deze appels aan de onderkant van de clubrassen.'

Huisstijl

Er komt een nieuwe huisstijl, aparte verpakking, schapkaarten en een website. Koning wil werken met vaste telers, een kwaliteitsregisseur en een regiegroep.

'Met de telers maken we afspraken over pluk en bewaring en er komen centrale sorteerlocaties. Met de rest van de keten, leveranciers en de Retail, maken we afspraken.'

Proefketen

Er zijn op dit moment vergaande gesprekken met Fruitmasters, Superunie, Smeding en Spar om de eerste proefketen in te richten. Deze proef wordt gefinancierd door Fruitpact, Productschap Tuinbouw en de NFO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  20 %
Meer weer