Werving+Zegveld+op+stoom
© Nieuwe Oogst

Werving Zegveld op stoom

Enkele tientallen boeren en ander partijen hebben zich bij de coöperatie KTC Zegveld gemeld om de aankoop van de proefboerderij te financieren. ‘We liggen goed op schema’, concludeert voorzitter Sjaak Hoogendoorn.

Deze week kregen naar duizenden boeren een mail met het verzoek te participeren in de coöperatie KTC Proefboerderij Zegveld, die onder voorbehoud van financiering het melkveeproefbedrijf kocht.

Eerder meldden zich al zo’n veertig boeren en andere partijen die willen investeren. Deelname is vanaf 10.000 euro per certificaat. Daarvoor krijgt een investeerder 2 procent rentevergoeding.

Recaties

‘We hebben de afgelopen veel boeren en ander partijen benaderd’, vertelt Hoogendoorn. ‘De reacties druppelen nu binnen. De aankoop is positief ontvangen.’

Begin volgende week maakt het coöperatiebestuur de balans op. ‘Op het eerste gezicht ziet het er goed uit. We liggen op schema, maar nieuwe leden zijn nog steeds nodig.’ De coöperatie moet 13 februari de financiering rond hebben.

Andere bedrijven

Naast boeren melden zich ook loonwerkers, mechanisatiebedrijven en toeleveranciers, aldus de voorzitter. ‘Ook zij vinden Zegveld belangrijk. Tot nu toe visten we in de vijver van boeren, maar we gaan meer om ons heen kijken.’

Ook is het bestuur in gesprek geweest met de bank. Hoogendoorn: ‘Het wordt spannend of we het gaan realiseren. We hopen op een aantrekkelijke aanbieding. Dat we voldoende eigen vermogen binnenhalen, acht ik goed haalbaar.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer