Coöperatie Zegveld start wervingsactie

Coöperatie KTC proefboerderij Zegveld is een actie gestart om leden te werven die in de boerderij willen participeren. Zij kunnen een aandeel in de proefboerderij kopen van 10.000 euro per certificaat.

Co%C3%B6peratie+Zegveld+start+wervingsactie
© Nieuwe Oogst

'We hebben tot 13 februari de tijd gekregen om de financiering rond te krijgen. We zijn al een heel eind, maar zijn er nog niet. We kunnen uw hulp daar goed bij gebruiken', schrijft het coöperatiebestuur in een brief aan potentiële investeerders.

Financiering

Zo'n veertig boeren hebben al aangegeven te willen participeren in de nieuwe coöperatie, die maandag de proefboerderij kocht onder voorbehoud van financiering. Er zijn nog tientallen leden nodig om de financiering rond te krijgen.

'We mikken op zo'n vijftig tot honderd boeren in de coöperatie', zegt secretaris Bert de Groot, melkveehouder in Kamerik.

Eigen vermogen

De coöperatie wil een derde van de aankoopsom financieren met eigen vermogen, een derde uit het Nationaal Groenfonds en een derde van de bank. 'Maar hoe meer particulier kapitaal er is, hoe beter de financiële basis', verklaart De Groot.

Boeren die investeren in de coöperatie kunnen rekenen op 2 procent rente. Participanten zijn verder verzekerd dat ze hun inleg terugkrijgen, mocht dat ''in een voorkomend geval' nodig zijn.

Boeren die geïnteresseerd kunnen zich melden bij penningmeester Barend Meerkerk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer