1000+installaties+via+project+Zonnepanelen
© Nieuwe Oogst

1000 installaties via project Zonnepanelen

Het project Vraagbundeling Zonnepanelen van de drie regionale LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB heeft sinds de start in 2011 ruim duizend zon pv-installaties in de agrarische sector gerealiseerd.

Het project krijgt in 2014 een vervolg met meerdere, kortere en nog efficiëntere rondes. In een reactie op de resultaten zegt projectleider Gerard van Drooge dat Vraagbundeling Zonnepanelen meer is dan gaan voor de laagste prijs.

‘We willen meerwaarde bieden voor LTO-leden en daarnaast de aanpak verder ontwikkelen. De basis van Vraagbundeling Zonnepanelen is het zorgvuldige aanbestedingstraject dat loopt via LTO Energie', aldus Van Drooge.

Harde criteria

Bij het selecteren van de beste leverancier gebruikt LTO Energie harde criteria waaraan het aanbod moet voldoen. Meer dan 75 Nederlandse leveranciers zijn bekend en een selectie daarvan wordt gevraagd een offerte uit te brengen.

Specialisten bij LTO Noord, LLTB en ZLTO beoordelen deze offertes. Bij het maken van de keuze wordt niet alleen gekeken naar prijs, maar vooral ook naar de kwaliteit en het rendement van de installatie en de betrouwbaarheid van de leverancier.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer