Subsidiebudget+voor+zonnepanelen+is+op
© Jan Anninga

Subsidiebudget voor zonnepanelen is op

Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is op. In dertien maanden tijd hebben meer dan negentigduizend huishoudens een aanvraag voor de aanschaf van zonnepanelen ingediend.

Dit heeft Agentschap NL vandaag bekendgemaakt. In 2012 en 2013 kon Agentschap NL in totaal ruim 50 miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot nu leeg.

De subsidieaanvragers kregen bij de aanschaf van zonnepanelen een tegemoetkoming van maximaal 650 euro. Daarmee is een installatie te kopen met een vermogen van 3,5 kilowatt. Hiermee kan genoeg energie voor een gemiddeld huishouden worden opwekt.

De regeling zonnepanelen voor particulieren ging op 2 juli 2012 van start. Deze kwam voort uit het Lenteakkoord over de rijksbegroting voor 2013.

Eenmalig

De subsidieregeling om duurzame energie op te wekken, krijgt geen vervolg. 'Het ging om een eenmalig bedrag', zegt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Maar hij wijst erop dat andere subsidiepotjes, onder andere bij provincies en gemeenten, nog wel bestaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer