Meeste+zonnepanelen+in+Oost%2DNederland
© jos thelosen

Meeste zonnepanelen in Oost-Nederland

In het oosten van Nederland wordt de meeste zonne-energie opgewekt. Dat meldt brancheorganisatie Netbeheer Nederland.

In de oostelijke helft van Overijssel, Gelderland en vooral Noord-Brabant zijn meer zonnepanelen te vinden dan elders in het land. De hoge score in Noord-Brabant heeft vermoedelijk te maken met de vele boerenbedrijven daar die voor zonne-energie hebben gekozen.

Uit cijfers van Netbeheer Nederland blijkt dat in totaal 93.233 zonnepaneelinstallaties zijn geregistreerd. Dit komt neer op een totaal vermogen van 347 megawatt. Veel eigenaren leveren ook energie terug aan het stroomnet.

WKK

Netbeheer Nederland registreert ook andere installaties die energie opwekken, zoals windmolens en warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK). Een recent overzicht is te vinden op de website van de brancheorganisatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer