Aardappelcontact Emmeloord en China

Emmeloord, als zelfbenoemd aardappelhoofdstad van de wereld, gaat samenwerken met de Chinese stad Wulanchabu in de regio Binnen-Mongolië.

Aardappelcontact+Emmeloord+en+China
© gemeente Noordoostpolder

De samenwerking heeft vooral betrekking op de ontwikkeling van de aardappelteelt. Dat is het resultaat van een bezoek van burgemeester Aucke van der Werff van de Noordoostpolder onlangs aan het betreffende gebied in China.

Doel van de samenwerking is het uitwisselen van kennis en innovatie over de teelt en verwerking van aardappelen. Verder is het de bedoeling om bedrijven uit beide teeltgebieden met elkaar te verbinden.

Handelsdelegatie

Een handelsdelegatie van een aantal Flevolandse bedrijven gaat in juni naar China om contacten te leggen en om echt zaken te doen. Mogelijk sluiten bij deze delegatie ook bedrijven uit de aardappelsector aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer