Beginnotering aardappel bijna record

Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) presenteerde eerder vandaag de eerste notering voor fritesgeschikte aardappelen op € 23 tot € 27 per 100 kilo.

Beginnotering+aardappel+bijna+record
© Ulco Wesselink

De noteringscommissie van LNCN bepaalde de prijs van exportaardappelen op € 22 tot € 27. Het betreffen noteringen voor levering droog uit de schuur. Het prijsverschil bij zowel export als frites wordt vooral bepaald door het ras.

In de geschiedenis van de landbouwbeurs in Emmeloord is deze eerste notering voor aardappelen volgens secretaris Maas van den Heuvel de op één na hoogste beginnotering.

Hoogste notering

De hoogste notering voor aardappelen droog uit de schuur dateert van 1976 en kwam uit op omgerekend € 31,76 per 100 kilo.

Volgens Jan Douma, voorzitter van LNCN, is de huidige beginnotering in schril contrast met de eerste notering van vorig jaar. Toen liet de noteringscommissie gemiddeld € 3,65 op het bord zetten.

Termijnmarkt

'De situatie is nu duidelijk anders, de termijnmarkt noteert voor het aprilcontract al meer dan € 30. De markt is duidelijk in beweging en bij de industrie zijn nog gaten te vullen', vertelt Douma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer