Tarwe+noteert+167+euro
© Willem Dijkema

Tarwe noteert 167 euro

Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland noteerde vandaag om 12.00 uur in Emmeloord de eerste tarwenotering voor de oogst van dit jaar. De notering 162-167 euro (per ton, 15 procent vocht, boerenschoon in de put geleverd) lag beduidend lager dan vorig jaar.

In 2012 lag de notering in juli, week 29, nog op 215-230 en een week later op 210-240 euro. Volgens beursvoorzitter Maas van den Heuvel is de stemming flauw, wat betekent dat er nauwelijks aanbod en vraag is.

Akkerbouwers zouden deels hun nieuwe tarwe op voorhand al hebben verkocht voor hogere prijzen, gebaseerd op die van vorig jaar. Volgens Van den Heuvel zitten met name in het Oldambt ook nog akkerbouwers met 'oud' graan dat nog verkocht moet worden.

Stro

Strotransacties zijn nog niet gemeld. Er zouden al wel biedprijzen zijn van tussen de 55 en 65 euro per ton. Aanwezigen in de beurszaal verwachten dat de prijs oploopt als gevolg van de vele regen in Frankrijk. Telers zouden daar meer dan anders het stro verhakselen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 3°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer