'Prijsexplosie op peenmarkt'

De regionale landbouwbeurzen noteren deze week peen 8,50 tot 9,50 euro duurder dan vorige week. Vanuit heel Europa is veel vraag naar Nederlandse peen.

%27Prijsexplosie+op+peenmarkt%27
© Nieuwe Oogst

De noteringen in Emmeloord voor B-peen kwamen eerder vandaag uit op 24 tot 29 euro per 100 kilo. Volgens secretaris Maas van den Heuvel van Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland is sprake van een ware prijsexplosie.

'Vanaf afgelopen weekend neemt de vraag snel toe, vandaar deze kentering op de peenmarkt.'

Zuid-Europese oogst

Van den Heuvel vertelt dat de grote belangstelling voor peen uit Nederland te verklaren is doordat de oogst vanuit Zuid-Europa op zich laat wachten. 'Er gaan nu zelfs partijen peen naar Spanje en dat is uniek voor deze tijd van het jaar.'

De enorme prijssprong heeft volgens Van den Heuvel ook een keerzijde. 'Er zijn al afnemers die pas op de plaats maken vanwege de hoge prijs. Zij wachten eerst af wat de markt de komende periode gaat doen.'

Kwaliteit

Het lijkt er overigens op dat er nog redelijk wat Nederlandse peen beschikbaar is. Van den Heuvel hoort in de praktijk geen negatieve berichten over de kwaliteit die uit de bewaring komt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer