Bewaren bio-peen niet beloond

De laatste notering voor bio-peen van dit afzetseizoen komt deze week uit op 23 tot 29 euro per 100 kilo. Dat is maar een fractie hoger dan de beginnotering in oktober 2012.

Bewaren+bio%2Dpeen+niet+beloond
© Nieuwe Oogst

Met de kans op extra uitval gaandeweg het afzetseizoen lijkt de bewaring van bio-peen dit jaar nauwelijks beloond te worden. De eerste notering voor veldgewas van oogst 2012 in week 40 kwam uit op 20 tot 25 euro per 100 kilo.

Deze week noteerde Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) voor het laatst bio-peen. De noteringscommissie gaat ervan uit dat er vanaf nu onvoldoende transacties zijn van kwalitatief goede bio-peen om een goed beeld te geven van de prijsvorming.

Gemiddeld 26,20 euro

Bio-peen is vanaf begin oktober in totaal 27 weken genoteerd. De gemiddelde notering komt uit op 26,20 euro per 100 kilo. Globaal varieerde de notering afhankelijk van de kwaliteit en de tijd van het jaar tussen 20 en 30 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer